tisdag 12 februari 2008

Lyckans hjul

Mamma fick Kajsa Ingemarssons senaste bok Lyckans hjul av mig i julklapp. När hon läst ut den så lånade jag den.

Boken handlar om tre kvinnor som bor grannar i ett villaområde i den lilla staden Sävesta. Ensamstående Nina är frisör och bor tillsammans med sin tonårsson, Ellinor är nyinflyttad och just nu mammaledig, Miriam närmar sig 60-årsåldern och i början av boken lämnar hennes man henne för en annan kvinna.

Samtidigt flyttar det in en mystisk kvinna, Jeanette, i ett av grannhusen. Det kommer flera personer till Jeanettes hus varje kväll, alltid en och en, och så fort de släppts in så dras persiennerna för. De tre grannkvinnorna misstänker att det pågår en olaglig verksamhet i huset. Till sist visar det sig att Jeanette är spåkvinnan Janina.

Alla tre nyblivna väninnorna besöker Janina, och detta blir en vändpunkt för var och en av dem och det slutar med att de gör en resa till Stockholm tillsammans. Här får de på olika sätt reflektera över ödets krafter och vad de egentligen vill med sina respektive liv.

Boken är lättläst och stundvis rolig, men också med en allvarlig botten. Den handlar om hur de val vi gör i livet påverkar vår framtid och att det faktiskt bara är vi själva som kan påverka det.

1 kommentar:

Ingela sa...

Så gör jag också. Ger bort böcker jag sedan kan låna. Nästan som att ge sig själv en present också. =)

Väntar på ljudboken av denna på bibblan.

Ha det bra!

Ingela