fredag 21 mars 2008

Livstid

"Annika Bengtzon misstänks för mordbrand i sitt eget hus. När David Lindholm, Sveriges mest kända polis, hittas skjuten i sängen identifierar hon sig snabbt med hans unga hustru Julia. Julia hotas av livstids fängelse för mord, både på sin man och sin försvunna fyraårige son Alexander. Men Julia nekar. Det var inte hon. Det var en annan kvinna som sköt hennes man och kidnappade hennes son.

Medan tillvaron rasar samman omkring Annika gräver hon sig allt djupare ner i den mördade polisens våldsamma förflutna. Till slut återstår två grundläggande frågor. Om Julia ljuger: Varför dödade hon Alexander? Om hon talar sanning: Vem håller honom fången?"

Det var ett tag sen jag läste Marklunds förra bok, Nobles testamente, men i slutet av den boken så brann Annikas hus ner. Denna bok tar vid direkt då förra boken slutar. Alla hennes böcker håller jämn kvalitet, men denna är en av de bättre anser jag. Inte förrän sent i berättelsen får man veta vem mördaren är. Gillar ni deckare så blir ni inte besvikna om ni läser denna.
Köping nämns faktiskt vid ett tillfälle i boken. Annika stannar nämligen i Köping för att tanka. Dock så svänger hon in på Kungsgatan och nån sån har vi ju inte =)

Inga kommentarer: