måndag 13 oktober 2008

Fruset offer

Hittade namnet Giles Blunt på någon bokblogg för ett tag sen. En sökning på biblioteket resulterade i att jag lånade Fruset offer.

Den handlar om några försvunna tonåringar i en liten stad som heter Algonquin Bay i norra Kanada. Så hittar man det första barnet, en flicka, mördad och infrusen i ett gammalt gruvschakt. Strax därefter hittas ytterligare ett av barnen mördat. Kriminalaren John Cardinal och hans kollegor ställs inför det faktum att en hänsynslös mördare finns i staden.

Läsaren får i ett ganska tidigt stadium reda på vem som mördat barnen och varför, men detta gör inte boken mindre spännande utan snarare tvärtom. Polisen är inte ens nära att lösa mysteriet, när ytterligare en pojke försvinner. Men snart får poliserna små ledtrådar som de så småningom kan sätta samman till en helhet för att få fast mördaren. Boken skiljer sig något från de deckare som det ges ut så många av just nu, men den är helt klart läsvärd.

3 kommentarer:

Ango sa...

Den här låter väldigt intressant. Kul med ett helt okänt författarnamn. Har inte hört det förut. Den ska definitivt kollas upp!

Kram
/Ango

boksnoken sa...

Jag läste den boken nyligen och gillade den!

Mitt liv som Karin sa...

Hej! Både Daniel och jag har läst den och en till av honom. De är bra! Kram Sis