måndag 24 november 2008

Shakespeares hemlighet

Jag gillar Shakespeare och jag gillar äventyrsromaner så den här passade mig perfekt. Jennifer Lee Carrell har skrivit en roman som påminner lite om DaVinci-koden i stilen. Dock tycker jag att denna är bättre än DaVinci-koden.

Boken handlar om Kate Stanley, regissör vid the Globe och Shakespeareforskare. Hon söks upp av sin gamla lärare Rosalind Howard, som vill berätta om en spännande upptäckt hon gjort, och hon lämnar en ask till Kate.

Innan Kate får veta vad upptäckten är brinner The Globe ner och i resterna hittas Rosalind mördad på precis samma sätt som Hamlets far blir i pjäsen.

Kate öppnar asken och hittar en ledtråd till hemligheten. Detta för henne från London, till Harvard, till Vilda Västern och Spanien. Hon lyckas hitta och lösa fler ledtrådar, gömda i gamla brev och texter. Samtidigt är hon jagad av andra som försöker nå samma mål som hon, och dom tvekar inte att mörda för att nå dit.

2 kommentarer:

Fia sa...

Ser att du gillar Shakespeare... gillar du även Jane Austen och liknande?

Fia sa...

Om du fick välja mellan chicklit och deckare, vilken genré känner du dig mest sugen på just nu? Och hur är det egentligen med godis, har du några favoritsorter som du kan tipsa om? =)