måndag 26 januari 2009

Jenny S

Titel: Jenny S
Författare: Denise Rudberg
Antal sidor: 403
Förlag: Albert Bonnier, inbunden
Betyg: 4 av 5

Jenny bor i lilla Habo utanför Jönköping. Hon lever ihop med sin stora kärlek Jocke och har ett bra jobb på banken. Jenny har dock ingen kontakt med någon av sina föräldrar så livet med Jocke är allt hon har.

Därför slår det extra hårt när Jocke i ett brev gör slut på deras förhållande. Dessutom visar det sig att han har ett förhållande med Jennys bästa kompis Katta.

Jenny packar ner så mycket av sina tillhörigheter som hon kan få med sig, och sticker till Stockholm utan att berätta för någon vart hon tar vägen. Hon tar in på ett sunkigt hotell och börjar leta jobb. Till slut får hon en tjänst som assistent på en mäklarfirma och börjar så sakteliga skapa sig ett nytt liv.

En dag händer dock något som gör att hon måste återvända till Habo och konfronteras med Jocke och alla andra som hon bara lämnade utan att säga något.

Jag gillar Denise Rudbergs sätt att skriva. Handlingen flyter på och det är lätt att läsa. Sen tycker jag att det är roligt med chic-lit som utspelar sig i Sverige, för då har man lättare att relatera till platser och annat, till skillnad från alla de böcker i denna genre som till exempel utspelar sig i New York.

1 kommentar:

Hundöra sa...

Jag läser boken just nu. Kul att se vad du tyckte om den. Hittills har den inte imponerat mig så mycket.