onsdag 11 februari 2009

Drottningen vänder blad

Titel: Drottningen vänder blad
Författare: Alan Bennett
Antal sidor: 124
Förlag: Ordfront, inbunden
Betyg: 4 av 5

Englands drottning följer efter sina bångstyriga hundar och hamnar i den slitna gamla bokbussen som står parkerad utanför Buckingham Palaces köksregioner.

Drottningen lånar pliktskyldigt en bok som hon, trots att den är tråkig, läser ut och lämnar tillbaka. I bokbussen träffar hon Norman som jobbar i köket på slottet och han kommer att bli hennes personliga bokmentor.

Böckerna förändrar drottningens liv och vart hon än är har hon en bok med sig. Hennes undersåtar tycker att hon börjar försumma sina plikter och de börjar konspirera för att få slut på hennes plötsliga nya intresse.

Detta är en riktigt mysig bok i genren tänk-om-det-vore-sant. I så fall skulle detta utspelat sig för några år sedan eftersom boken slutar vid drottningens 80-årsdag. Enligt Wikipedia fyller hon nämligen 83 år i år. Den visar vilken betydelse litteraturen ändå har för väldigt många. Alla ni som tycker om böcker: läs den!!!

1 kommentar:

fullbokhylla sa...

Åh, den här boken vill jag verkligen ha.. Men jag har belagt mig själv med visst köpförbud så det får helt enkelt vänta..