måndag 27 april 2009

När du läser detta

Titel: När du läser detta
Författare: Giles Blunt
Antal sidor: 425
Förlag: Albert Bonnier, inbunden
Betyg: 4 av 5

Det här är den senaste av Giles Blunts kriminalromaner. Som vanligt är kriminalkommissarie John Cardinal i huvudrollen. Han kallas ut till en brottsplats och där hittar han sin egen fru Catherine död. Det verkar som om hon har hoppat från ett nybyggt höghus.

John vill dock inte riktigt tro att hans fru begått självmord så han börjar på egen hand nysta i fallet trots att utredningen lagts ner.

Strax därefter sker ytterligare ett självmord. Denna gång är det en ung man som skjuter sig själv inne på en tvättomat. Det finns en sak gemensamt hos de båda offren: de har båda gått i terapi hos dr Bell.

Lise Delorme får ett otäckt fall med barnpornografi på sitt bord. Samtidigt som hon vill hjälpa John i hans sorg så måste hon jobba snabbt för att få tag på gärningsmannen innan något annat barn råkar illa ut.

Den här boken var ytterligare snäppet bättre än Blunts förra. Språket flöt på ett annat sätt och den var mer lättläst.

2 kommentarer:

boksnoken sa...

Ja, visst var den bra!

Ango sa...

Den här står i min bokhylla. En fundering eftersom jag insett att det här är en i raden av böcker. Måste man läsa dem i ordning, eller är det att rekommendera att man gör det? Hur många är det?