torsdag 28 maj 2009

Åse

Titel: Åse
Författare: Denise Rudberg
Antal sidor: 361
Förlag: Månpocket, pocket
Betyg: 4 av 5

Jag gillar Denise Rudbergs böcker. De är lättsamma, lättlästa och handlingen flyter på bra. Denna bok är inget undantag.

Boken handlar om Åse som driver den framgångsrika inredningsbutiken MÅ tillsammans med sin syster Matilde. Hon har ett förhållande med en dokumentärfilmare, men de träffas sällan.

Disa, en av MÅs kunder bjuder in Åse att vara med på festligheter på deras gård i värmland. Där träffar hon Disas man Otto och alla deras excentriska vänner. Disa och Otto har bara ett skenäktenskap och snart har Åse och Otto inlett ett förhållande.

Åse får dock kalla fötter och vet inte riktigt hur hon ska förhålla sig till det faktum att Otto faktiskt är gift, trots att han bedyrar att skilsmässopapprena är inskickade. Ett roligt inslag i Rudbergs böcker är att personer som man mött i hennes tidigare böcker dyker upp i de senare böckernas handling också. Några personligheter som jag gillar och som ännu inte fått en egen bok är homoparet Bo och Per.

Gillar du denna typ av böcker, som handlar om dekadenta människor ur överklassen och glamourösa miljöer, så ska du läsa denna.

Inga kommentarer: