fredag 15 maj 2009

Duma Key

Titel: Duma Key
Författare: Stephen King
Antal sidor: 635
Förlag: Bra Böcker, inbunden
Betyg: 4 av 5

Edgar Freemantle råkar ut för en svår olycka på sin arbetsplats. Det resulterar i att han förlorar ena armen, skadar ena benet svårt och får allvarlig minnesförlust.

Hans humör är dåligt och hans aggressivitet gör att familjen inte står ut längre. När hans fru vill skiljas går Edgar till en psykolog. Psykologen råder honom att flytta för att få miljöombyte.

Edgar flyttar till ön Duma Key, Florida, där han börjar att måla. Det visar sig att hans talang är enorm och att hans tavlor på något sätt lever sitt eget liv. Ibland vet inte Edgar själv vad det är han har målat.

På ön lär han känna Elisabeth Eastlake och Jerome Wireman, som båda har en intressant histora bakom sig. Dessa nystas upp en liten bit i taget och kan slutligen sammanfogas. Vad är det egentligen för mörka krafter som finns på Duma Key?

Jag måste säga att det här är en av Kings bättre böcker på senare tid. Har relativt nyligen läst Signal och Om en Buick 8 och båda dom var mer av splattertypen, med mycket skräck och blod. Denna historia är mer suggestiv och spännande, och känns som Stephen King i begynnelsen.

Inga kommentarer: