lördag 30 maj 2009

Långt ifrån död

Titel: Långt ifrån död
Författare: Peter James
Antal sidor: 461
Förlag: Damm, inbunden
Betyg: 5 av 5

Det här är den tredje boken om kommissarie Roy Grace vid Brightonpolisen, och jag vet att det är minst två till i serien. Den fjärde finns än så länge bara på engelska och den femte släpps snart.

Katie Bishop hittas mördad i sitt hem och hennes make Brian misstänks för brottet, som han dock nekar till. När sedan Brians älskarinna också hittas mördad så häktas han för brotten. Det finns dock vissa hål i bevisningen och eftersom Brian inte kan ha varit på två ställen samtidigt så måste någon ha stuligt hans identitet. Eller?

Samtidigt ringer några vänner till Roy och säger att de precis sett hans sen länge försvunna fru i München. Roy beger sig genast dit för att leta efter henne. Detta gör att hans förhållande med Cleo knakar lite i fogarna.

Peter James böcker är verkligen bra. Han skriver täta, spännande deckare, ofta med oväntade vändningar. Handlingen är aldrig seg, utan tempot är bra hela tiden. Att de sen utspelar sig i Brighton & Hove är en bonus för mig, eftersom jag bodde där en tid då jag läste engelska på University of Sussex.

Inga kommentarer: