torsdag 4 juni 2009

Bara vanligt vatten

Titel: Bara vanligt vatten
Författare: Kajsa Ingemarsson
Antal sidor: 559
Förlag: Norstedts, inbunden
Betyg: 4 av 5

Kajsa Ingemarssons senaste roman handlar om författarinnan Stella Friberg som blivit framgångsrik med en serie böcker som handlar om Franciska Falke, en ung privatdetektiv i 1800-talets Stockholm.

Utåt sett verkar Stella ha allt. Framgång, pengar, fin lägenhet, sportbil, häst och den perfekta pojkvännen. Stella har börjat skriva den tionde och sista boken om Franciska, men arbetet går trögt och Stella börjar bli frustrerad. Dessutom får hon en vattenläcka i lägenheten som gör att hon måste ha hantverkare hos sig dagligen. Skrivron infinner sig inte riktigt bland bilmaskiner och betongdamm.

Som om detta inte vore nog så inträffar en annan oväntad händelse som gör att Stella hamnar i medias blickfång. Hon drar sig undan mer och mer och börjar ifrågasätta det liv hon lever.

Parallellt i boken så får vi även läsa delar ur boken om Franciska Falke vartefter Stella skriver den. Detta ger en extra dimension till boken, men hade lika gärna kunna utelämnats eftersom den egentligen inte driver handlingen framåt.

Jag tycker att boken är bra även om jag stundtals har svårt att sympatisera med huvudpersonen eftersom hon ibland är otroligt egofixerad och ytlig.

Här kan du läsa vad andra bloggare skriver om Bara vanligt vatten

Inga kommentarer: