tisdag 30 juni 2009

Blodets hetta

Titel: Blodets hetta
Författare: Irène Némirovsky
Antal sidor: 128
Förlag: Albert Bonnier, inbunden
Betyg: 2 av 5

Jag gillade verkligen Ensamhetens vin, så när jag såg denna bok av samma författare i bibliotekets nyhetshylla, så fick den naturligtvis följa med hem.

Baksidestexten verkade lovande:

I en liten fransk by lever människorna tätt inpå varandra i ett till synes lugnt och välordnat samhälle. Den åldrade Silvio iakttar med den livserfarnes distans lantlivets lunk som plötsligt rubbas av häftiga passioner. François och Hélène Érard berättar för honom om sin kärlek, om sin långa väntan och slutliga förening. När deras dotter Colette gifter sig med Jean Dorin tycks vägen mot lycka utstakad. Men några månader senare drunknar Jean plötsligt, och det bedrägliga lugnet skakas om. Det förflutnas mörka hemligheter avslöjas en efter en, och Silvio har nyckeln till dem alla?

Blodets hetta är ett familjedrama som utvecklar sig likt en polisundersökning och skildrar de sjudande känslorna i ett inskränkt samhälles slutna rum. En aldrig utgiven, stark roman av Frankrikes stora, återupptäckta författare.

Tyvärr så infriades inte mina förväntningar. Jag tyckte att boken var seg och man lärde inte riktigt känna någon av personerna i boken. Inte ens Silvio.

1 kommentar:

margit sa...

Hej Kerstin...har vi fatta rätt att bokcafeet är öppet onsdagr kl 18-20 eller 20- 22?? Kanske du vet???