måndag 5 oktober 2009

Hypnotisören

Titel: Hypnotisören
Författare: Lars Kepler
Antal sidor: 572
Förlag: Albert Bonnier, inbunden
Betyg: 4 av 5

En man hittas brutalt mördad i ett omklädningsrum, och senare hittas hans fru och dotter ihjälhuggna i deras radhus. Sonen är svårt skadad, men överlever. Kriminalaren Joona Linna frågar läkaren Erik Maria Bark om inte han kan hypnotisera pojken för att få fram detaljer om de bestialiska händelserna.

Erik har tidigare lovat att aldrig mer hypnotisera, men han övertalas till att göra det. Det som fram kommer under hypnosen är långt mer skrämmande än vad någon av dem kunnat ana, och det startar en rad av otäcka händelser.

Det är mycket våld och blod i boken och man får historien berättad för sig ur flera av huvudpersonernas synvinklar. Det är spännande och trots bokens tjocklek så gick det snabbt att läsa. En stark debut om man nu kan kalla det debut när Lars Kepler är synonymt med paret Alexander och Alexandra Coehlo Ahndoril, som båda är författare med flera utgivna titlar i bagaget.

2 kommentarer:

enAnnan sa...

Jag tyckte oxå att den var okej, men i det blodigaste laget. Kommer givet att läsa mer av Lars Kepler. :)

Anonym sa...

Jag tyckte att Hypnotisören var otroligt läcker, spännande och smart. Jag fick äntligen det där pulshöjande suget som alla pratar om. Viva Lars Kepler!

Kestin