tisdag 23 mars 2010

White line fever

Titel: White line fever
Författare: Lemmy Kilmister
Antal sidor: 266
Förlag: Pocketförlaget, pocket
Betyg: 2 av 5

Lemmy Kilmister är sångare och basist i Motörhead, ett av världens mest legendariska rockband. I den här boken berättar han om sitt liv från barn till idag. Det är ett liv kantat av musik, droger, alkohol och kvinnor.

Det är ett under att människan lever idag, så mycket som de verkade mixtra med droger. Vid ett tillfälle skulle Lemmy byta blod eftersom det var inne att "rena" blodet från kemiska substanser. Han fick dock svaret från läkarna att han skulle dö om han bytte blod eftersom hans eget var så toxiskt. Han fick inte heller lämna blod eftersom den person som skulle få det blodet garanterat skulle dö av det.

Dock finns det en musikalisk talang under ytan, och han skriver texter och musik på rekordkorta tider. Inför ett album så är det sällan de har något färdigt när de går in i studion.
Det liv boken beskriver skulle inte många av oss klara av att leva, och som Lemmy skriver i boken så är det många av hans gamla bekanta som dött under årens lopp.

Motörhead består idag av Lemmy på sång och bas, svenske Mikkey Dee på trummor och Phil Campbell på gitarr.

1 kommentar:

Tony H sa...

Kan bara hålla med! En otroligt mycket sämre biografi än Mötleys "The Dirt". Fick mest känslan av att han försökte verka häftig genom att berätta hur mycket han har knarkat och kn***at.