tisdag 15 juni 2010

Berättelsen om Edgar

Titel: Berättelsen om Edgar
Författare: David Wroblewski
Antal sidor: 610
Förlag: Natur & kultur, inbunden
Betyg: 3 av 5

Edgar föds stum, och han växer upp på en gård i Wisconsin där föräldrarna driver en kennel. Edgar kommunicerar med tecken och han hjälper till att träna hundarna. Hunden Almondine tog sig an Edgar när han föddes och sedan dess är de oskiljaktiga.

När Edgar är 12 år dör hans far plötsligt och Edgar ger sig själv skulden eftersom han på grund av sitt handikapp inte kunde larma ambulansen. När så hans mamma inleder ett förhållande med hans farbror så blir Edgar allt mer inbunden. Han börjar till och med se sin pappas vålnad på gården.

En olycka på gården gör att Edgar rymmer hemifrån tillsammans med tre hundar. Almondine blir dock kvar hemma. Efter att ha vandrat i skogarna under en tid så återvänder Edgar hem, bara för att hamna mitt i en tragedi.

Boken är en riktig tegelsten och väldigt seg i början. Andra halvan gick betydligt lättare att läsa. Det är en episk berättelse med storslagna landskapsskildringar och den har drag av både Hamlet och Djungelboken. Slutet är väldigt abrupt, men inte helt oväntat.
Här kan du se vad andra bloggare skriver om Berättelsen om Edgar.

Inga kommentarer: