torsdag 24 juni 2010

Lilla stjärna

Titel: Lilla stjärna
Författare: John Ajvide Lindqvist
Antal sidor: 445
Förlag: Ordfront, inbunden
Betyg: 4 av 5

Lilla stjärna handlar om Theres och Teresa, två tonårsflickor som båda är lite utanför. Theres hittades som spädbarn, nedgrävd i skogen och har växt upp i en källare. Hon har autistiska drag och det enda hon äter är barnmat på burk, men hon har en alldeles fantastisk sångröst.

Teresa har haft en normal uppväxt, men är lite klumpig och tillbakadragen. Via Idol, en hemsida om vargar och några dikter, så träffas de båda flickorna och en stark vänskap uppstår. Teresa skriver orden som Theres sjunger.

Snart har flickorna en egen flock av anhängare som är beredda att göra vad som helst för flockledaren.

Som vanligt skriver Ajvide mycket suggestivt och bra. Han får fram flickornas ensamhet och förtvivlan, samtidigt som han beskriver deras kärlek och idoldyrkan. Läs den här och jag lovar att batteridrivna borrmaskiner och Allsång på Skansen kommer att påminna dig om boken många gånger framöver.

Här kan du se vad andra bloggare skriver om Lilla stjärna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej, jag har läst en hel del recensioner av Lilla stjärna och alla, säger ALLA, nämner ordet borrmaskin. Bara det kan ju få en att bli nyfiken! Jag önskar dig en synnerligen trevlig midsommar. Planeringen är att det gröna paketet postas så att det når dig i början av nästa vecka. Det ligger ju här bara och gör ingen nytta, hehe...
Kram DHBV