tisdag 8 juni 2010

Stenhimlen

Titel: Stenhimlen
Författare: Karin Brunk-Holmqvist
Antal sidor: 199
Förlag: Artograf, inbunden
Betyg: 3 av 5

Såg på Adlibris att Stenhimlen släpps i juli. Sökte på nätet hos det lokala biblioteket för att se om de skulle få in boken, och såg då att Stenhimlen kom ut redan 1999. Det är alltså en nyutgåva som kommer i sommar.

Jag lånade i alla fall boken på bibblan och läste ut den häromdagen. Det märks att det är en tidig bok av författarinnan, för i de senare så har hon utvecklat sitt mysiga skrivsätt, och blivit en av mina favoriter.

Boken handlar om Erna, 34 år, som bor med sina föräldrar på en gård utanför Kivik. Vid en auktion ropar Erna in en låda med böcker från rektor Påhlssons dödsbo. Ur en av böckerna trillar det ut ett kärleksbrev från en Maria. Erna vet dock att rektorns fru hette Marta.

Vid samma auktion ropar Börje, en nyinflyttad stockholmare, också in en låda böcker från samma dödsbo. Han finner också ett brev, och gemensamt börjar de nysta i historien.

2 kommentarer:

Ango sa...

Jag hittade den här av en slump på bibblan för ganska länge sedan. tyckte inte den var lika bra som hennes nyare böcker, men den var helt ok.

Boktokig sa...

Jag tycker också att hon har ett mysigt skrivsätt i det hon skriver nu! har inte läst denna!