tisdag 13 juli 2010

Själakistan

Titel: Själakistan
Författare: Ann Rosman
Antal sidor: 413
Förlag: Damm, inbunden
Betyg: 4 av 5

En skolklass hittar en mördad kvinna utan huvud vid offerstenen vid Carlstens fästning i Marstrand. Kvinnan är klädd i medeltida kläder och har deltagit vid ett lajvspel i närheten.

Ungefär samtidigt hittar en gammal kvinna ett huvud på en spalje i sin trädgård. Karin Adler vid Göteborgspolisen bor i sin båt i Marstrand och hon får tillsammans med sina kollegor Robert och Folke hand om fallet. Ganska snart upptäcker man att kroppen och huvudet som hittats inte kommer från samma person.

Man börjar undersöka om det finns några liknande fall och det visar sig att en mördad, huvudlös kvinna hittats på ett stegelhjul utanför Trollhättan några månader tidigare. Där har också ett medeltidslajv hållits.

Det här är en riktigt spännande bok. Nutid varvas med historia och det är ett stort persongalleri precis som i den första boken, Fyrmästarens dotter. Jag kan verkligen rekommendera båda böckerna.

2 kommentarer:

Åsa Lundqvist sa...

Kul med mordgåta i lajvmiljö, lite annorlunda. Åsa

Anonym sa...

Jag hamnade på din blogg av en slump. Ville tacka för många bra boktips!! Hur många böcker läser du /vecka? Har du några favoritförfattare? MVH Rita